Örömmel látom, hogy egyre több rendelő fektet kiemelt figyelmet a videós tartalmak készítésére: szinte naponta jönnek ki az érdekesebbnél érdekesebb részek a közösségi oldalakon. Ám hibák is akadnak sajnos szép számmal! Ezekre figyelj, ha tökéletes szintre szeretnéd emelni a fogászati marketinged!

(1) Random publikálás

A videók közzétételének is vannak ideálisabb és kevésbé ideális időpontjai. Azt vettem észre, hogy ez sokszor a marketinges idejéhez van időzítve: azaz akkor kerül ki egy tartalom, amikor a felelős oda jut a napi feladataiban. Kedd délelőtt, szerda kora délután – ezek tipikusan ilyen “elrontott publikációs’ időpontok.

Ha te is stréber szinten működsz, akkor nézd meg, a te nézőid mikor töltenek időt az adott platformon és akkorra igazítsd a megjelenést!

(2) Egyszerre sok videó publikálása

Ismered az érzést, amikor hetekre-hónapokra beragadnak a felvett anyagok valamilyen okból, majd a videós átküld 10 kész videót egyszerre? Mint a diéta alatti csokievés: nehéz megállni, hogy ne posztoljuk rögtön az összes elcsúszott videót egy napon – “hiszen már hetek óta ki kellett volna mennie és a várakozás tovább rontunk a helyzeten”! 

Viszont így saját magad ellen dolgozol a közösségi oldalakon, és a videókba tett energiád nem fog megtérülni. Napi 1 videó még mindig sok, de ideálisabb, mint 3-4 tartalom egy napon. 

A kitűnő szint az, ha a beragadt videók publikálást is a felhasználóid tartalomfogyasztásához és a saját tartalomnaptárodhoz igazítod!

3 hiba, amit ne kövess el a videós fogászati tartalmaknál! / Fogászati kommunikáció

(3) Kreatív videócímek választása

Egy videós tartalom sikeressége nagyban függ a címválasztástól és a borítóképtől – hasonlóan a híroldalak cikkeihez. A túl általános, semmitmondó címek vagy pont ellenkezőleg, az ultrakreatív, túl bonyolult címsorok jelentősen csökkentik az átkattintási arányt. 

Az elkészített videó megérdemli, hogy a lehető legtöbb nézettséget hozza, így érdemes olyan címet adni neki, ami felkelti a figyelmet ÉS megadja a fő mondanivalót.

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Nem megfelelő beteganyag? Ezért ne legyél „kuponos rendelő”!

A május 1-i Dentowl Talk komment szekciójában jót mulattak a fogorvosok a "kuponos rendelő" kifejezésen. A pandémiával járó leállás rengeteg fogászatot hozott nehéz helyzetbe - pont, mint a 2008-as gazdasági válság. Hiszem, vallom és tapasztalom, hogy nem kell állandó...

Beszélgetés Rátonyi József fogtechnikus mesterrel

Rátonyi József fogtechnikus mester az érték- és hagyományteremtés vágyától fűtve életre hívta az I. Prágai Géza Protetikai Emlékversenyt.

Peres ügyek a rendelőben – Működő megoldások

Élő webinár a rendelői peres ügyekről. Miket tapasztalunk mostában, hogyan érdemes kezelni és hogyan nem a perrel fenyegő pácienseket

7 fogászati marketing kampány, amivel neked már nem érdemes kísérletezned

Azt nem lehet rám mondani, hogy ne lennék kreatív ötletek híján, ha új fogászati marketing kampányokat kell kitalálni. Szeretek tesztelgetni, és szerencsére az ügyfeleim jelentős része is nyitott az újdonságokra. Vannak ötletek, amik eleve kudarcra voltak ítélve, de akadnak olyanok, amikről csak később derült ki, hogy nem fogják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

II. Dental Meetup – Vendég: Makó János ftm

Makó János az ország – és talán a világ – egyik legismertebb fogtechnikus mestere. Milyen úgy összességében a fogászat a világ különböző részein? Erre ugyanis óriási rálátással bír, tekintettel arra, hogy összeszámolni is nehéz (mi azért megtettük), hány országban járt az elmúlt években kurzust tartani. De volt még sok más téma is, az Élet nagy dolgairól.

Helyzetjelentés – Fogfeltöltés SEO teszt

Közel 3 hónapja osztottam meg veletek, hogy egy fogászati SEO tesztbe kezdtem. Számomra is meglepő módon nemrég rákérdeztek, hogy állok, szóval hoztam nektek egy rövid beszámolót! ☺️