Ebben a podcast adásban biztos megtalálod a saját nézőpontodat: Ha fogalmad sincs arról, minek a rövidítése a SEO és hogy jön ez a fogászathoz. Ha hallottad már a fogászati marketingesedtől, de nem hozott túlságosan lázba. Vagy ha szakértő vagy, és te is az AI megoldásokkal kísérletezel.
A Dental Menedzser podcast legújabb részében a fogászati marketing egyik alap eleméről, a fogászati SEO-ról, azaz a keresőmotorokban való lehető legjobb szereplésről beszélgettünk.
 
 
Az adás házigazdája dr. Fügedi-Hegedűs Orsolya fogorvos, egészségügyi menedzser, az orvosi oldalt ketten is képviselték dr. Jurácsik Tímea fogorvos, HR szakértő, coach, valamint dr. Zsubori László fogorvos személyében. A fogászati marketing szakmai oldalán pedig én ültem.

 

Szuper volt, hogy ennyiféle nézőpont képviseltette magát!

  • Jurácsik doktornő a gyermekeitől kérdezte meg adás előtt, minek a rövidítése a SEO, és honnan kellene ismernie.
  • Zsubori doktor úr rendelőjében külső marketing szakértő van, aki sokszor hívta fel a figyelmét a SEO fontosságára, és ha nem is minden hónapban, de aktívan foglalkozik azzal, hogy blogposztokat készítsen szájsebészeti témákban. Általában a szakember fogalmazza meg, majd ő kiegészíti a szakmai részekkel.
  • Én pedig 2007 óta foglalkozom SEO optimalizálással: kulcsszókutatással, szövegírással és fogászati SEO oktatással. A ChatGPT berobbanása óta számos AI megoldást alkalmazok a rövidebb munkafolyamatokért, ilyen például a hangfelismerés, amely videóból másodpercek alatt szöveges tartalmat készít.

A forgalom 60-80% jön a jó SEO által!

Ahogy arról már sokszor írtam, az ügyfeleimmel hosszú távon dolgozom együtt, nem projektekre szerződünk. A rendszeres és tudatos SEO tartalmaknak hála az oldalra érkező forgalom jelentős része ma már organikus forrásból, azaz nem fizetett hirdetésekből érkezik, és a hasznos tartalmakra kattintók töltik el az oldalon a legtöbb időt.

A legtöbben még mindig a szöveges cikkeket olvassák, de évről évre növekszik a videós SEO tartalmak megtekintése is.

Az optimalizálásból természetesen nem maradhatnak ki a képanyagok sem, ezek főleg esztétikai kezelések, beavatkozások esetén relevánsak.

Ha szeretnél többet megtudni a fogászati marketing egyik legfontosabb eleméről, a SEO-ról, hallgasd meg az adást most!

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Peres ügyek a rendelőben – Működő megoldások

Élő webinár a rendelői peres ügyekről. Miket tapasztalunk mostában, hogyan érdemes kezelni és hogyan nem a perrel fenyegő pácienseket

3 tipp a fogászati influenszer együttműködésekhez

A celebekkel, vloggerekkel-bloggerekkel való együttműködés nem újkeletű a fogászati marketingben – hasznos kiegészítője lehet a fizetett hirdetéseknek, PR kampányoknak és új lendületet adhat a közösségi oldalaknak.

Folytatódnak a jótékonysági látogatások!

Óriási örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy a Dental Meetup keretében összegyűjtött adományokból idén is több krízisközpontba tudunk ellátogatni fogászati prevenciós foglalkozást tartani.😊

Letiltott Facebook hirdetési fiók – Mit tehetsz?

Júniusban új együttműködést kezdtünk egy frissen induló ügyféllel: főként PPC kampányokban kérte a segítségem, azaz a Facebook és Google hirdetések tervezésében és kivitelezésében. Ám már a kampányindítás előtt problémába ütköztünk: le volt tiltva a hirdetési fiókja. Tanulságos kálvária-megosztás kezdődik.

“Én nem használom ezt a marketingeszközt, tehát nincs értelme használni a cégemben sem!”

Az elmúlt hetekben többször is belefutottam a fenti gondolatmenetbe a marketing kampányok kapcsán: ha te valamit magánemberként nem használsz vagy nem szeretsz, akkor a teljes marketing eszköz értelmetlen, és ne is használjuk őket a cégben sem. De biztos ez a jó gondolatmenet?

Fogászati marketing: TikTok podcast

Sosem tagadtam, hogy komoly függőségem alakult ki 2017-ben a TikTok miatt (akkori nevén Musical.ly)… De mit tud hozzáadni egy fogászat marketingjéhez, ha tudatosan használjuk? Erről beszélgettünk a Dental Menedzser legújabb podcast adásában.