DentOwl Talk INTERAKTÍV PANELBESZÉLGETÉS, melynek témája az esetleges májusi újra-indulás illetve az ezzel kapcsolatos fogászati infekciókontroll protokoll változtatás kérdései.

Májusban indulunk? Re-start és infekciókontroll

Három szereplőt fogunk megszólítani

1. Egy állami NEAK-ellátásban tevékenykedő Kollégát: Dr. Gurzó Mária
2. Egy magánszektorban tevékenykedő, többszékes rendelőt üzemeltető Kollégát: Dr. Volom András
3. Egy magánszektorban tevékenykedő, egyszékes praxisban dolgozó Kollégát
 
A témafelvetések az alábbiak:
  • Egyre több forrásból hallani a májusi újra-nyitásról. Reális-e ez? Biztonságos-e ez? Egyáltalán ki mondja meg, mikor van vége a pandémiának?
  • Mostantól a fogászati ellátás szerves része lesz a „szkafanderbe” öltözött egészségügyi személyzet vagy ez csak a pandémia idejére szól?
  • Van-e hivatalos ajánlás vagy protokoll az infekciókontrollal kapcsolatban? Kik tettek javaslatokat erre „civilként” (Volom András, Gurzó Mária, Laborfalvi László, Horváth Zsombor, stb.) és hivatalos szervként (MOK, MFE)?
  • Az újfajta védekezés költsége nagyságrendileg mennyibe kerül egy beteg esetén és ez a plusz költség az orvost vagy a pácienst terheli? (Árképzés kérdése.)

Betegellátás NEAK rendelőkben

  • Az újfajta védekezés költsége a NEAK rendelőkben: hogyan lehet majd ezt kigazdálkodni?
  • Bár az állami rendelőkben is időpontra dolgoznak, mégis „divat” volt a rendelőbe beesni időpont nélkül fájó foggal. Ez a fajta akut ellátás szabályozható, esetleg előre bejelentkezéshez köthető?
  • Betegberendelési protokoll kérdése egy- és többszékes rendelőkben: ha 60-90 perc hatásidővel számolunk egy szék esetén, ez forgórendszerben megoldható, de mi lesz az egy széken üzemelő rendelőkkel? Rövidíthető-e ez az idő a légtisztítók vagy állandó szellőztetés segítségével?

A beszélgetést itt tudod visszanézni, ha lemaradtál róla:

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Szemét kérdés – Költségcsökkentés a rendelőben

Hogyan lehet csökkenteni az ipari mennyiségű szemetet a rendelőben? Mi történik a kommunális szemétbe kidobott veszélyes hulladékkal?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ ma meghívott vendégeinkkel.

Milyen szakértőn ne spórolj?

Én minden partneremet arra biztatom, hogy tanácsadók bevonása helyett az edukációra fordítson nagyobb figyelmet: így a tudás házon belül marad, és ez hosszú távon sokkal kifizetődőbb a rendelőnek. Viszont vannak olyan területei a fogászati marketingnek, amibe...

Negatív értékelések – Hogyan válaszolj rájuk?

Fontos tisztában lenned azzal, hogy a negatív visszajelzésekre azért adunk választ szövegesen is, mert ez a jövendő pácienseknek szól.

Mi lesz veled, fogászati turizmus?

Sokakat foglalkoztat a fogászati turizmus helyzete. Vagy azért, mert benne dolgozik, és lassan egy éve kell szembenéznie egy teljesen új rendszerrel, vagy pedig azért, mert őt is érinti a kiéleződő verseny a hazai betegekért.

Dr. Varga Endre és Késmárki László. A legmenőbb fogászati startup

A DentOwl Talk következő vendége Dr. Varga Endre és Késmárki László tech guru lesz a dicomLAB-tól. A fogászati vállalkozást idén a 2. legnagyobb potenciálú magyar startupnak választották.

A nagy öregek dilemmája

Az elmúlt hetekben több konzultációm is volt a “szakma nagy öregjeivel”. Arról számoltak be, hogy hiába az évtizedes szakmai múlt, a tudás, mégsem megy úgy a praxis, mint 10-15 évvel ezelőtt. Nem értik, mi változott, hiszen ők mindent ugyanúgy csinálnak. A tudásuk, a...