Sosem tagadtam, hogy komoly függőségem alakult ki 2017-ben a TikTok miatt (akkori nevén Musical.ly)… De mit tud hozzáadni egy fogászat marketingjéhez, ha tudatosan használjuk? Erről beszélgettünk a Dental Menedzser legújabb podcast adásában.

Mihez kezdj a TikTok közösségi oldallal, ha elmúltál 14 éves és a rendelőd kommunikációjába szeretnéd bevonni? Egyáltalán jelen kell-e lenned a létező összes platformon, mint fogorvos?
 
A Dental Menedzser podcast szuper platform, mert rengeteg nézőpontot meg tudunk mutatni a hallgatóknak, így nem csak a veled szerződésben álló marketing cég véleményét hallhatod a témáról.
 
  • Az adás házigazdája dr. Fügedi-Hegedűs Orsolya fogorvos, egészségügyi menedzser.
  • A gazdasági oldalt Máté Zoltán fogászati közgazdász, a Dental Menedzser alapító-tulajdonosa képviselte.
  • A tartalomgyártói-fogászat szakmai oldalon Mester Emese dentalhigiénikus, a Tudatos Szájápolás és Dentalhigiénikus vagyok közösség alapítója állt, aki feketeöves közösségi média menedzser.
  • A marketing-adat oldalon pedig én, Szemes Orsolya ültem.

Miért jó a fogászatoknak a TikTok?

Pro
A TikTok közösségi oldal marketing szempontból azért jó, mert iszonyatos gyorsan tudnak terjedni a videók. Miközben vért izzadunk, hogy a követőink NEGYEDÉHEZ eljusson egy tartalom a Facebookon, addig a TikTokon, egy újnak számító profilon, két nap alatt egy közepesen jó/érdekes videóval 12.000 főhöz jutottunk el az egyik rendelővel, és ez a szám azóta is napról napra növekszik. Ehhez mindössze annyira volt szükség, hogy a platform szabályai szerint készítsünk tartalmat. 
 
Tehát előre gyártott YouTube, Reels stb. videók nem működnek rajta.
Kontra
Igen, rendkívül látványos eredményeket tudunk mutatni az ügyfeleknek, és van is belőle konverzió: azaz érkeznek a bejelentkezések a platformról. Viszont nem tudunk szűrni sem lokáció, sem közönség szerint. Boldog-boldogtalannak dobálja fel a videót az algoritmus, így kommentálnak az ország másik végéről obszcén dolgokat a doktornőnek a frusztrált férfiak. Eközben az Instagramon vagy Youtube-on kevesebb követőnk van, de ők valóban releváns páciens-magok, akikkel az orvosnak is jobb érzés dolgozni. 
 
Én sose hajtottam a tízezres követőszámra. Szerintem fontosabb, hogy csak valóban aktív, kötődő rajongóink legyenek – a rendelő számára legrelevánsabb platformon. Ám mégis vannak rendelői sikersztorik a TikTokon, akik százezres követőbázissal dolgoznak. Aki kimarad, lemarad? A podcast adásban választ kapsz a kérdésre!

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Fogászati SEO teszt – Fogfeltöltés

Márciusban megalkottam egy új fogászati szót, ami korábban nem létezett: a FOGFELTÖLTÉS nevet kapta.

Az alázat ereje

Én hiszek az ALÁZAT erejében. Tudom, ez manapság már nem trendi, de én akkor is el fogom mondani minden adandó alkalommal, hogy mennyi mindent nyerhetsz azzal, ha alázatos vagy - a munkádban, a szakmádban, sőt, akár az életedben is. Ha alázattal végigtanulod az...

ELVESZETT a rendelő a Google-ben? Google Cégem hiba javítása

Mit lehet tenni, ha a Google nem jó helyre rakja a rendelő pozícióját és így nem találnak oda a páciensek?

Milyen szakértőn ne spórolj?

Én minden partneremet arra biztatom, hogy tanácsadók bevonása helyett az edukációra fordítson nagyobb figyelmet: így a tudás házon belül marad, és ez hosszú távon sokkal kifizetődőbb a rendelőnek. Viszont vannak olyan területei a fogászati marketingnek, amibe...

Mik a leggyakoribb hibák a fogászati weboldalaknál?

Nézd meg a teljes beszélgetést itt:Vagy olvasd el röviden most. Petrekovits Marcival, a FatFlamingo webdizájnerével készítettünk egy videósorozatot a fogászati honlapokról. Az első adásunkban arról beszélgetünk, melyek azok a helyzetek, amikor érdemes lehet lecserélni...

DentOwl Talk – After Eight Dr. Lászlófy Csabával

A tavaszi karantén alatt DentOwl Talk címmel indítottunk élő, interaktív Zoom-beszélgetéseket, meghívott vendégekkel. Az első invitáltunk Dr. Lászlófy Csaba, szájsebész kolléga volt, aki most is első kérésre elfogadta meghívásunkat, hogy a márciusi korlátozások óta eltelt 9 hónapról, annak tanulságairól és személyes tapasztalatairól kötetlenül beszélgessen velünk.