Makó János az ország – és talán a világ – egyik legismertebb fogtechnikus mestere. Milyen úgy összességében a fogászat a világ különböző részein? Erre óriási rálátással bír, tekintettel arra, hogy összeszámolni is nehéz (mi azért megtettük), hány országban járt az elmúlt években kurzust tartani. De volt még sok más téma is, az Élet nagy dolgairól. 

Vendégünk ezúttal János Makó fogtechnikus volt. Azon túlmenően, hogy egy jó hangulatú beszélgetést követően egy legalább annyira jó hangulatú iszogatós-ismerkedős este alakult, a bevétel jelentős részét halmozottan hátrányos helyzetű (HHH-s) gyermekek megsegítésére fordítjuk: agilis asszisztensekkel-higiénikusokkal karöltve szájhigiénés termékeket juttatunk el a leginkább rászorulók részére.

Már elindítottuk a folyamatot, a felhívásunkra 39 HHH-s intézmény jelentkezett (anyaotthonok, óvodák, tanodák). Szerintem ez döbbenetes szám… Számunkra nehezen felfogható, de rengeteg gyermeknek nincs saját fogkeféje (és persze sok más egyéb sem) – tegyünk közösen ez ellen! Várjuk cégek és magánszemélyek felajánlásait is, akik szívesen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez!

Az I. DentOwl Meetup alkalmával 31.500 HUF-ot gyűjtöttünk össze, amelyet Dr. Zsolt Karászi igen gáláns módon megduplázott, majd ezen felbuzdulva többen is (Varga Tünde, Csilla Kis-Ferencsik, László Prazsák) utaltak, így már cca. 150.000 HUF-nál tartunk! Időközben felajánlotta segítségét a Jordan Hungary cég is.

A többi képért lapozz!
 

Hogyan érezték magukat a résztvevők?

Több szempontból is örültem, hogy kimozdultam pénteken este, hogy meghallgassam Makó Jánost a II. Dentowl Meetup-on. Üdítő volt egy ilyen jóhangulatú, kötetlen beszélgetés. Élmény volt találkozni rég nem látott kollégákkal. Az pedig hab a tortán, hogy még jótékonykodtunk is.

Dani nagyon ért a szavakhoz és Jana sem maradt alul, nemcsak a fogakról tud összeszedetten fogalmazni. Az első Dentowl Meetup volt amin résztvettem, de biztosan nem az utolsó. Köszönöm Radánovics-Nagy Dániel – nek és Orsolya Szemes – nek lelkesedésüket és energiájukat! Meggyőződésem, hogy a hétköznapokra is pozitívan hat, ha a szakma képviselői ilyen eseményeken is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Péry Eleonóra

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Mutasd a fogad, megmondom, ki vagy! Igazságügyi fogorvosszakértők

Az igazságügyi fogorvostan a szakma végtelenül izgalmas határterülete, melynek módszerei rutinszerűen alkalmazott részét képezik az igazságügyi személyazonosítás tárházának – akár ha bűnfelderítésre, harapásnyomok vizsgálatára, akár ha katasztrófák és halálos tömegszerencsétlenségek áldozatainak identifikálására gondolunk.

Gyakran ismételt kérdések a fogászati marketinggel kapcsolatban

Nehezen igazodsz el a fogászati marketinggel kapcsolatos kifejezések között? Még csak ismerkedsz a különböző hirdetésekkel? Bizonytalan vagy a kezdő lépésekben? Összegyűjtöttem a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a témában. 

A nagy öregek dilemmája

Az elmúlt hetekben több konzultációm is volt a “szakma nagy öregjeivel”. Arról számoltak be, hogy hiába az évtizedes szakmai múlt, a tudás, mégsem megy úgy a praxis, mint 10-15 évvel ezelőtt. Nem értik, mi változott, hiszen ők mindent ugyanúgy csinálnak. A tudásuk, a...

Májusban indulunk? Re-start és infekciókontroll

DentOwl Talk INTERAKTÍV PANELBESZÉLGETÉS, melynek témája az esetleges májusi újra-indulás illetve az ezzel kapcsolatos fogászati infekciókontroll protokoll változtatás kérdései.

9+1 tipp a hatékony fogászati blogposzthoz

Azért, hogy ne csak te, de az olvasóid is élvezzék azt, amiről írsz, érdemes betartanod néhány blogolási alapszabályt.

MÁSODVÉLEMÉNY = minősítés?

Rengeteg alkalom adódik, amikor másodvéleményt kell adni egy páciensnek, akár házon belül, akár ismeretlen fogorvos ajánlatával kapcsolatban. Ebben az esetben SOHA nem ajánlott a minősítés - még akkor sem, ha te a kiadott kezelési tervvel semmilyen szempontból nem...