Makó János az ország – és talán a világ – egyik legismertebb fogtechnikus mestere. Milyen úgy összességében a fogászat a világ különböző részein? Erre óriási rálátással bír, tekintettel arra, hogy összeszámolni is nehéz (mi azért megtettük), hány országban járt az elmúlt években kurzust tartani. De volt még sok más téma is, az Élet nagy dolgairól. 

Vendégünk ezúttal János Makó fogtechnikus volt. Azon túlmenően, hogy egy jó hangulatú beszélgetést követően egy legalább annyira jó hangulatú iszogatós-ismerkedős este alakult, a bevétel jelentős részét halmozottan hátrányos helyzetű (HHH-s) gyermekek megsegítésére fordítjuk: agilis asszisztensekkel-higiénikusokkal karöltve szájhigiénés termékeket juttatunk el a leginkább rászorulók részére.

Már elindítottuk a folyamatot, a felhívásunkra 39 HHH-s intézmény jelentkezett (anyaotthonok, óvodák, tanodák). Szerintem ez döbbenetes szám… Számunkra nehezen felfogható, de rengeteg gyermeknek nincs saját fogkeféje (és persze sok más egyéb sem) – tegyünk közösen ez ellen! Várjuk cégek és magánszemélyek felajánlásait is, akik szívesen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez!

Az I. DentOwl Meetup alkalmával 31.500 HUF-ot gyűjtöttünk össze, amelyet Dr. Zsolt Karászi igen gáláns módon megduplázott, majd ezen felbuzdulva többen is (Varga Tünde, Csilla Kis-Ferencsik, László Prazsák) utaltak, így már cca. 150.000 HUF-nál tartunk! Időközben felajánlotta segítségét a Jordan Hungary cég is.

A többi képért lapozz!
 

Hogyan érezték magukat a résztvevők?

Több szempontból is örültem, hogy kimozdultam pénteken este, hogy meghallgassam Makó Jánost a II. Dentowl Meetup-on. Üdítő volt egy ilyen jóhangulatú, kötetlen beszélgetés. Élmény volt találkozni rég nem látott kollégákkal. Az pedig hab a tortán, hogy még jótékonykodtunk is.

Dani nagyon ért a szavakhoz és Jana sem maradt alul, nemcsak a fogakról tud összeszedetten fogalmazni. Az első Dentowl Meetup volt amin résztvettem, de biztosan nem az utolsó. Köszönöm Radánovics-Nagy Dániel – nek és Orsolya Szemes – nek lelkesedésüket és energiájukat! Meggyőződésem, hogy a hétköznapokra is pozitívan hat, ha a szakma képviselői ilyen eseményeken is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Péry Eleonóra

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Orvoskeresésben vagy épp? Ez a tipp segíthet megtalálni a megfelelő embert!

Kétségbeesett hirdetések és hónapos keresgélések nélkül sikerült egy értékes csapattagot találnunk. Isteni szerencse vagy hosszú évek óta tartó tudatos marketing? Mindenki döntse el maga.

Mikor érdemes lecserélni a fogászat weboldalát?

Petrekovits Marcival, a FatFlamingo webdizájnerével készítettünk egy videósorozatot a fogászati honlapokról. Az első adásunkban arról beszélgetünk, melyek azok a helyzetek, amikor érdemes lehet lecserélni egy rendelő weboldalát.

Folytatódnak a jótékonysági látogatások!

Óriási örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy a Dental Meetup keretében összegyűjtött adományokból idén is több krízisközpontba tudunk ellátogatni fogászati prevenciós foglalkozást tartani.😊

Fórumok, chatszobák és zárt csoportok – Mi a közös bennük?

Tegnap jött a felismerés: minden maradt a régi, csak a platform változott. 2007-ben kezdtem el online marketing területen dolgozni. Akkoriban szinte minden honlapnak volt hozzászólás/chat/fórum funkciója, amit sokan használtak is, ott osztották meg kért-kéretlenül a véleményüket az adott tartalomról.

Nem megfelelő beteganyag? Ezért ne legyél „kuponos rendelő”!

A május 1-i Dentowl Talk komment szekciójában jót mulattak a fogorvosok a "kuponos rendelő" kifejezésen. A pandémiával járó leállás rengeteg fogászatot hozott nehéz helyzetbe - pont, mint a 2008-as gazdasági válság. Hiszem, vallom és tapasztalom, hogy nem kell állandó...

Értékesítés az IDS-en

Marketingesként az IDS-en legizgalmasabb élmény a kultúrák különböző értékesítési stratégiája volt. Az amerikaiak a lenyűgöző standelemekkel, az izgalmas fogászati showműsorokkal és a dübörgő zenével fogtak meg. (Fogászati kiállításon hangos zene? Meglepett, de...