Makó János az ország – és talán a világ – egyik legismertebb fogtechnikus mestere. Milyen úgy összességében a fogászat a világ különböző részein? Erre óriási rálátással bír, tekintettel arra, hogy összeszámolni is nehéz (mi azért megtettük), hány országban járt az elmúlt években kurzust tartani. De volt még sok más téma is, az Élet nagy dolgairól. 

Vendégünk ezúttal János Makó fogtechnikus volt. Azon túlmenően, hogy egy jó hangulatú beszélgetést követően egy legalább annyira jó hangulatú iszogatós-ismerkedős este alakult, a bevétel jelentős részét halmozottan hátrányos helyzetű (HHH-s) gyermekek megsegítésére fordítjuk: agilis asszisztensekkel-higiénikusokkal karöltve szájhigiénés termékeket juttatunk el a leginkább rászorulók részére.

Már elindítottuk a folyamatot, a felhívásunkra 39 HHH-s intézmény jelentkezett (anyaotthonok, óvodák, tanodák). Szerintem ez döbbenetes szám… Számunkra nehezen felfogható, de rengeteg gyermeknek nincs saját fogkeféje (és persze sok más egyéb sem) – tegyünk közösen ez ellen! Várjuk cégek és magánszemélyek felajánlásait is, akik szívesen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez!

Az I. DentOwl Meetup alkalmával 31.500 HUF-ot gyűjtöttünk össze, amelyet Dr. Zsolt Karászi igen gáláns módon megduplázott, majd ezen felbuzdulva többen is (Varga Tünde, Csilla Kis-Ferencsik, László Prazsák) utaltak, így már cca. 150.000 HUF-nál tartunk! Időközben felajánlotta segítségét a Jordan Hungary cég is.

A többi képért lapozz!
 

Hogyan érezték magukat a résztvevők?

Több szempontból is örültem, hogy kimozdultam pénteken este, hogy meghallgassam Makó Jánost a II. Dentowl Meetup-on. Üdítő volt egy ilyen jóhangulatú, kötetlen beszélgetés. Élmény volt találkozni rég nem látott kollégákkal. Az pedig hab a tortán, hogy még jótékonykodtunk is.

Dani nagyon ért a szavakhoz és Jana sem maradt alul, nemcsak a fogakról tud összeszedetten fogalmazni. Az első Dentowl Meetup volt amin résztvettem, de biztosan nem az utolsó. Köszönöm Radánovics-Nagy Dániel – nek és Orsolya Szemes – nek lelkesedésüket és energiájukat! Meggyőződésem, hogy a hétköznapokra is pozitívan hat, ha a szakma képviselői ilyen eseményeken is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Péry Eleonóra

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Átmeneti otthonba látogatott a Dental Meetup csapata

Az idei nyár utolsó helyszíneként az SOS Krízisalapítvány egyik fővárosi intézményében járt a Dental Meetup csapata. A 13 család átmeneti befogadására alkalmas otthon lakóinak vittek korcsoport specifikus szájhigiénés termékeket a Jordan Hungary jóvoltából. Az ott...

Peres ügyek a rendelőben – Működő megoldások

Élő webinár a rendelői peres ügyekről. Miket tapasztalunk mostában, hogyan érdemes kezelni és hogyan nem a perrel fenyegő pácienseket

Fogászati videós tartalmak készítése – 3 tipp

A fogászati videós tartalmak a legkedveltebb játszótereimmé váltak az elmúlt években! Szerencsére nagyon jól teljesítenek, így összeköthetem a kellemest a hasznossal. Írtam nektek egy kisokost a Dental Menedzser oldalára, milyen videókat érdemes készíteni a Youtube-ra.

Esettanulmány: GYIK videók fogászati rendelőknek

Amikor GYIK tartalmat gyártunk, akkor összegyűjtjük azokat a témákat, amik a legtöbbször merülnek fel a páciensek fejében. Szakmabeliként ezek rendkívül egyértelműnek sőt, akár butaságnak is tűnhetnek, ám sokan mégsem tudják rá a választ.

Hogyan érdemes jótékonykodni karácsonykor?

Az év végén sokakban merül fel igényként, hogy segítsenek a rászorulókon. Egyrészt magával hozza ezt a karácsonyi időszak ajándékhulláma és a már belénk égetett cipősdoboz akció, másrészt szeretnénk visszaadni abból a sok jóból, amit egész évben ért minket (covidtól függetlenül azért ért mindannyiunkat 2020-ban is). De hogyan érdemes ezt kommunikálni a páciensek felé?

Fogászati marketing: SEO – Podcast

Ebben a podcast adásban biztos megtalálod a saját nézőpontodat: Ha fogalmad sincs arról, minek a rövidítése a SEO és hogy jön ez a fogászathoz. Ha hallottad már a fogászati marketingesedtől, de nem hozott túlságosan lázba. Vagy ha szakértő vagy, és te is az AI megoldásokkal kísérletezel.