Tarts velem ebben a kísérletben! 2022. április 12: ELINDULTUNK

Márciusban megalkottam egy új fogászati kifejezést, amely korábban nem létezett. A FOGFELTÖLTÉS nevet kapta.

Dr. Nagy Zsolt jelezte tavaly év végén, hogy új kezeléssel bővül a Differental Fogorvosi Rendelő szolgáltatás palettája, mégpedig az injektálós héj technikával. A fogászat egyik fő profilja a porcelán héj, így remek kiegészítése lesz az eddigi portfoliónak. Márciusra jutottunk el oda, hogy előkészítettünk minden anyagot (referenciák, előtte-utána képek, esettanulmányok, videók stb), és a termék bevezetésen gondolkozhattunk.

Hogy született a fogfeltöltés?

Szóval már rengeteg direkt héjjal és porcelán héjjal kapcsolatos SEO tartalmunk volt a Differental oldalán és social csatornáin, így fontos volt, hogy ne magunknak gyártsunk konkurenciát. Utánanéztem, hogy mások a páciensek felé hogyan kommunikálják ezt a kezelést és megdöbbenve tapasztaltam, hogy sehogy. 😀 Még azok sem, akik ilyen kurzusokat tartanak más orvosoknak.

Az alábbi gondolatmenetem volt:

  • Az injektálós héj technika szerintem ebben a formában kevésbé eladható, szimpatikus a pácienseknek. Az injekciónak nincs pozitív konnotációja a legtöbb ember fejében.
  • A szinonimákkal sem voltam előrébb, mert a fordító a fröccsöntést dobta ki, mint lehetőség, hát ez is inkább építőiparhoz kötné a kezelést, semmint fogászathoz.
  • Természetesen csináltam kulcsszókutatást mindegyik verzióra, és egyik sem hozott eredményt.

Olyan szót kerestem, ami az esztétikai kezelések iránt érdeklődőknek pozitívan és ismerősen cseng. Az ajakfeltöltés/szájfeltöltés egy régóta ismert kifejezés, és az injektálós héj technikánál is a többletről/hozzáadásról van szó. Szóval így született meg a fogfeltöltés – a csiszolásmentes héj technika.

Első lépések

Először prezentáltam az ötletemet Dr. Nagy Zsoltnak, akinek tetszett a kifejezés. Csináltam egy mini közvéleménykutatást más szakmabeliek között, nekik átmegy-e ez az új szó. Mindenki pozitívan reagált rá, szerencsére. Ha te még nem ismered a fogfeltöltés eljárást, itt olvashatsz róla bővebben!

Szóval elkészítettem az aloldalt a honlapra, amit 2023. április 12-én publikáltam. Direkt nem „olvastattam be rögtön a Google-lel”, hogy legyen bizonyítékom arra, hogy a kezdetekben senki nem optimalizált erre és nem is kaptunk rá releváns találatot a keresőben. Erről csináltam egy videós emléket: hirdetések, fordított oldalak. Semmi releváns találat nincs.

SEO teszt

A fogfeltöltés aloldalra írt szöveg SEO szemlélettel készült, de a blogposztok, a social média megjelenések, videós tartalmak stb. csak április közepén-végén fognak megjelenni rá. Nem volt eddig keresztlinkelés és hivatkozás sem az oldalon, SEO szempontból ez fontos információ.

A teszt lényege az, hogy:

  1. Mennyi idő alatt lesznek belőle oldallátogatások?
  2. Mennyi idő alatt kerül be a páciensek tudatába?
  3. Mennyi idő múlva kezdik el használni más rendelők a kifejezést?

Szóval organikusan mennyi idő alatt tudunk felfuttatni egy új fogászati kifejezést. Remélem, a közeljövőben már beszámolhatok jó eredményekről! Drukkoljatok!

Update: Egy héttel (2022. április 18.) később már megjelenik a kifejezés a keresőben, a nyitó oldalról hivatkozza be a Google. 

Szakmai SEO teszt - Fogfeltöltés / Fogászati kommunikáció

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Ha most kezdeném a marketing szakmát, kitől tanulnék?

Két kérdés is érkezett az elmúlt időszakban ezzel kapcsolatban és úgy gondoltam, szívesen összefoglalom másoknak is a saját élményeim. Természetesen számomra hiteles szakembereket is ajánlok majd a cikkben!

Mik a leggyakoribb hibák a fogászati weboldalaknál?

Nézd meg a teljes beszélgetést itt:Vagy olvasd el röviden most. Petrekovits Marcival, a FatFlamingo webdizájnerével készítettünk egy videósorozatot a fogászati honlapokról. Az első adásunkban arról beszélgetünk, melyek azok a helyzetek, amikor érdemes lehet lecserélni...

Értékesítés az IDS-en

Marketingesként az IDS-en legizgalmasabb élmény a kultúrák különböző értékesítési stratégiája volt. Az amerikaiak a lenyűgöző standelemekkel, az izgalmas fogászati showműsorokkal és a dübörgő zenével fogtak meg. (Fogászati kiállításon hangos zene? Meglepett, de...

Dark marketing – te meddig mész el?

Pénteken egy privát oktatáson szóba került a DARK és a szürke MARKETING. Ma reggel pedig ócsárolni kezdtek egy meghatározó praxist az egyik szakmai Facebook csoportban. Sajnos rendszeresen hallok történeteket arról, hogyan járatják le egymást a "konkurens rendelők":...

DentOwl Talk – After Eight Dr. Lászlófy Csabával

A tavaszi karantén alatt DentOwl Talk címmel indítottunk élő, interaktív Zoom-beszélgetéseket, meghívott vendégekkel. Az első invitáltunk Dr. Lászlófy Csaba, szájsebész kolléga volt, aki most is első kérésre elfogadta meghívásunkat, hogy a márciusi korlátozások óta eltelt 9 hónapról, annak tanulságairól és személyes tapasztalatairól kötetlenül beszélgessen velünk.

Fogászati marketing: TikTok podcast

Sosem tagadtam, hogy komoly függőségem alakult ki 2017-ben a TikTok miatt (akkori nevén Musical.ly)… De mit tud hozzáadni egy fogászat marketingjéhez, ha tudatosan használjuk? Erről beszélgettünk a Dental Menedzser legújabb podcast adásában.