Az interneten fellelhető képeket nem használhatod fel kedved szerint, hiszen azok valaki munkájának gyümölcsei, így jogosan tart igényt a jogdíj megfizetésére. Talán már Te is hallottál olyan „stockfotó” oldalakról, ahonnan 1-2 dollárért cserébe letölthetsz képeket, azonban jelenleg a költségcsökkentés a cé- lunk, így a kis- és középvállalkozásoknak nem ez a legjobb képforrás. Vannak azonban olyan oldalak, melyek lehetővé teszik, hogy forrásmeg- jelöléssel, vagy akár anélkül letölthess és használj képeket.

Az interneten található letölthető képek jogi háttere elég bonyolult, amit tudnod kell az az, hogy a CC (Creative Commons) joggal felruházott képeket forrásmegjelöléssel használhatod csak fel. Vannak olyan oldalak, melyek szabadon felhasználható, forrásmegjelölés nélküli képeket kínálnak, az alábbi listában ezek szerepelnek:

 

FONTOS!

Az alábbi oldalak mindegyike egyénileg jelöli a képek fel- használhatóságára vonatkozó jogokat, így minden esetben ügyelj arra, hogy ingyenes, vagy CC megjelöléssel ellátott képeket tölts le! Abban az esetben, ha szükséges a forrásmegjelölés, a képaláírásnál, vagy a bejegyzésed végén ezt jelölheted. Leggyakrabban a szerző nevét és az oldal címét kell megjelölni, ahonnan a képet letöltötted!

Szerző: Petrekovits Márton

Máskor is szeretnél hasonló dolgokról olvasni? Kövesd a munkánkat:

Az alázat ereje

Én hiszek az ALÁZAT erejében. Tudom, ez manapság már nem trendi, de én akkor is el fogom mondani minden adandó alkalommal, hogy mennyi mindent nyerhetsz azzal, ha alázatos vagy - a munkádban, a szakmádban, sőt, akár az életedben is. Ha alázattal végigtanulod az...

MÁSODVÉLEMÉNY = minősítés?

Rengeteg alkalom adódik, amikor másodvéleményt kell adni egy páciensnek, akár házon belül, akár ismeretlen fogorvos ajánlatával kapcsolatban. Ebben az esetben SOHA nem ajánlott a minősítés - még akkor sem, ha te a kiadott kezelési tervvel semmilyen szempontból nem...

Fórumok, chatszobák és zárt csoportok – Mi a közös bennük?

Tegnap jött a felismerés: minden maradt a régi, csak a platform változott. 2007-ben kezdtem el online marketing területen dolgozni. Akkoriban szinte minden honlapnak volt hozzászólás/chat/fórum funkciója, amit sokan használtak is, ott osztották meg kért-kéretlenül a véleményüket az adott tartalomról.

Orvoskeresésben vagy épp? Ez a tipp segíthet megtalálni a megfelelő embert!

Kétségbeesett hirdetések és hónapos keresgélések nélkül sikerült egy értékes csapattagot találnunk. Isteni szerencse vagy hosszú évek óta tartó tudatos marketing? Mindenki döntse el maga.

9+1 tipp a hatékony fogászati blogposzthoz

Azért, hogy ne csak te, de az olvasóid is élvezzék azt, amiről írsz, érdemes betartanod néhány blogolási alapszabályt.

Folytatódnak a jótékonysági látogatások!

Óriási örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy a Dental Meetup keretében összegyűjtött adományokból idén is több krízisközpontba tudunk ellátogatni fogászati prevenciós foglalkozást tartani.😊